Sluiten

Gedimat Vandenberghe

 • Facebook
 • YouTube   

STABIEL - DROGE BETON - MORTEL VERKRIJGBAAR OP ZATERDAG

Openingsuren

HEMELVAART

 • do 9 meiGESLOTEN
 • vr 10 mei07u00-12u00OPEN
 • zat 11 mei07u00-12u00OPEN

TOONZAAL

 • ma tot vr8u30 - 12u0013u00 - 18u00
 • zaterdag8u30 - 12u00

MAGAZIJN

 • ma tot vr7u00 - 12u0013u00 - 18u00
 • zaterdag7u00 - 12u00

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN

Routeplan

Map Tanghe

Schluter DITRA-25 ontkoppelingsmat 30x1m

 • Schluter DITRA-25 ontkoppelingsmat 30x1m
 • Schluter DITRA-25 ontkoppelingsmat 30x1m
 • Schluter DITRA-25 ontkoppelingsmat 30x1m
 • Schluter DITRA-25 ontkoppelingsmat 30x1m

Ontkoppelingsmat

Schlüter®-DITRA 25 is een polyethyleenmat met zwaluwstaartvormig naar achteren opengewerkte vierkante reliëfs en een vliesweefsel aan de onderkant.

Schlüter®-DITRA 25 fungeert in combinatie met tegelbekledingen als afdichtingslaag, als dampspanningsnivelleringslaag bij vocht uit de ondergrond en als ontkoppelingslaag bij probleemondergronden.

De ondergrond moet effen en draagvast zijn. Voor het verlijmen van Schlüter®-DITRA 25 wordt een op de ondergrond afgestemde dunbedmortel aangebracht met een lijmkam (bij voorkeur 3 x 3 mm of 4 x 4 mm). Daar wordt dan Schlüter®- DITRA 25 met het vliesweefsel vol ingedrukt, waarbij het weefsel zich mechanisch in de lijm verankert. Houd rekening met de open tijd van de lijm.

De tegelbekleding wordt overeenkomstig de geldende verwerkingsvoorschriften vakkundig volgens het dunbedprocédé rechtstreeks op Schlüter®-DITRA 25 geplaatst, waarbij de dunbedmortel zich in de langs achter opengewerkte vierkante uitdiepingen van de Schlüter®-DITRA 25-mat verankert.

Samenvatting van de functies:

a) Ontkoppeling 
Schlüter®-DITRA 25 ontkoppelt de tegelbekleding van de ondergrond en neutraliseert op die manier de spanningen tussen de ondergrond en de tegelbekleding die het gevolg zijn van onderlinge vormveranderingen. Daarnaast worden ook spanningsscheurtjes uit de ondergrond overbrugd zonder dat ze aan de tegelbekleding worden doorgegeven.

b) Afdichting 
Schlüter®-DITRA 25 is een waterdichte polyethyleenstrook met een betrekkelijk hoge waterdampdiffusiedichtheid. Bij een vakkundige verwerking ter hoogte van de stootnaden en de aansluiting op wanden en inbouwelementen kan met Schlüter®-DITRA 25 een beproefde afdichting in combinatie met de tegelbekleding worden gerealiseerd. Schlüter®-DITRA 25 beschikt overeenkomstig de in Duitsland vereiste vergunning over een abP-certificaat (algemeen bouwtechnisch testcertificaat) en heeft een U-markering. Vochtigheidsbelastingsklasse volgens abP: 0 - B0 alsook A en C. Schlüter®-DITRA 25 Multifunctionele mat ontkoppeling, afdichting, dampdruknivellering 6.1 Productdatablad Schlüter®-DITRA 25 beschikt volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) over een Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment) en is gekenmerkt met een CE-markering.

Voor toepassingen waarin CE-conform of overeenkomstig de abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat) moet worden gewerkt, mag enkel voor het systeem goedgekeurde dunbedmortel worden gebruikt. De dunbedmortel en de betreffende testcertificaten kunnen worden opgevraagd via het adres vermeld in deze fiche. Schlüter®-DITRA 25 beschermt zo de onderliggende constructie tegen beschadiging door binnendringend vocht en tegen agressieve stoffen.

c) Dampdruknivellering 
De ononderbroken luchtkanalen die bij Schlüter®-DITRA 25 onder de reliëfstructuur aanwezig zijn, zorgen ervoor dat de dampspanning uit de ondergrond wordt genivelleerd.

d) Spreiding van de belasting 
Schlüter®-DITRA 25 leidt de belasting op de tegelbekleding rechtstreeks af naar de ondergrond via de onderkant van de met dunbedmortel gevulde vierkante uitdiepingen. Dit betekent dat de op Schlüter®-DITRA 25 gelegde tegelbekledingen intensief belastbaar zijn. Bij hoge belastingen (zoals in de industrie) dienen de dikte en de drukstabiliteit van de tegels te worden afgestemd op het toepassingsgebied. Voor Duitsland gelden de voorschriften en tegeldikten van het ZDBnormblad “Mechanisch zwaar belastbare keramische tegelbekledingen”.

Ingeval van zware belastingen dienen de tegels volledig ingebed te worden. Houd er rekening mee dat het contactvlak van Schlüter®-DITRA 25 ongeveer 50% van de totale oppervlakte bedraagt. Dit kan bij hoge puntbelastingen resulteren in een overeenkomstige daling van de drukweerstand. Vermijd slagbelastingen met harde voorwerpen op keramische bekledingen. De afmetingen van de tegels dienen minimaal 5 x 5 cm te zijn.

e) Hechtcontact 
Schlüter®-DITRA 25 zorgt via de verankering van het vliesweefsel met de dunbedmortel op de ondergrond en via de mechanische verankering van de dunbedmortel in de naar achteren opengewerkte reliëfs voor een goed hechtcontact van de tegelbekleding met de ondergrond (in laboratorium ca. ≥ 0,2 N/mm²). Schlüter®-DITRA 25 leent zich voor vloeren en wanden. Bij plaatsing tegen de wand kunnen eventueel ankerpluggen worden ingezet.


Lengte30 m
Breedte1 m
Oppervlakte30 m²
VerkoopseenheidPer rol
TypeOntkoppelingsmat
ToepassingVloerontkoppeling
Artikelcode fabrikantDITRA 25 30M